Nordic KeyboardsNordic Keyboards

Butiken upphör! -50 % på allt!

Tyvärr har vi beslutat att avveckla Nordic Keyboards under sommaren. Vi säljer slut det vi har i lager, men tar inte hem några nya leveranser.

Nu har du chansen att fynda! Vi har -50 % rabatt på hela sortimentet. Rabatten visas i kassan.

Das Keyboard

Vad är Das Keyboard?

Das keyboard är ett rejält tangentbord med hög kvalitet, avsett för dig som skriver mycket text, programmerar, eller helt enkelt vill ha det bästa tangentbordet på marknaden. De är stilrent designade och fungerar lika bra till Linux eller Windows som till Mac, eftersom det inte behövs några drivrutiner.

Eller som Das Keyboard själva skriver i sin något tveksamma svenska översättning: "Mycket smidigt taktilt tangentbord med guldpläterade mekaniska brytare och smart samtida design för den krävande maskinskriverskan." ;-P

Bakom Das Keyboard ligger amerikanska Metadot Ltd. De lanserade första utgåvan av Das Keyboard år 2005 och har förfinat såväl design som funktioner och kvalitet sedan dess.

Nordic Keyboards importerar Das Keyboard till Sverige. Vi introducerade Das Keyboard för Sverige och Norden år 2012, och vi är stolta över att vara en del av Das Keyborards historia där vi bland annat varit involverade i framtagningen av den nordiska layouten.

Numera finns det flera olika modeller, taktila varianter och olika layouter av Das Keyboard. Nedan kan du läsa lite om skillnaderna, och det finns mer information om du klickar din in på respektive produktsida.

Das Keyboard är en kvalitetsprodukt och kostar därför lite mer än enklare konstruktioner.
Den största skillnaden, förutom livslängden och pålitligheten, är att du känner både känner och hör när du trycker ned tangenterna (olika mycket beroende på val av modell), vilket minskar risken att du trycker på fel tangent. Das Keyboard klarar också av flera samtidiga knapptryckningar än vad de flesta andra tangentbord gör, vilket är viktigt både för spel och när man skriver snabbt.

För mer detaljerad information om tangentborden kan du gå in på de olika modellernas produktsidor här nedan eller besöka tillverkarens hemsida www.daskeyboard.com
Das Keyboard har även en bra blogg. Här är ett inlägg som beskriver tangentbordens uppbyggnad samt hur man rengör dem: www.daskeyboard.com/blog/mechanical-keyboard-guide/

Tillbehör till Das Keyboard hittar du nederst på denna sida.


Olika modeller av Das Keyboard: 4, 4 Root, Q, Prime 13 ...?

Das Keyboard finns i några olika modeller:

 • Das Keyboard 4 - Snygg design med mattsvart aluminiumtop. USB3.0-hubb på baksidan. Ansluts med USB (USB 3.0 krävs för full n-key rollover). Här har du dedikerade mediaknappar & volymratt uppe i högra hörnet.
 • Das Keyboard 4 Root - Samma design som Das Keyboard 4 men med USB 2.0-hubb och textilklädd kabel. Mediaknappar och volymratt som på Das Keyboard 4.
 • Das Keyboard Q - Nya modeller med styrbar RGB-belysning under varje tangent. Med programvaran Das Keyboard Q kan belysningen användas för notiser och API.
 • Das Keyboard Prime 13 En minimalistisk och stilren modell med topp i mattsvart aluminium och dimbar bekgrundsbelysning i knapparna. Mediafunktioner via en Fn-knapp. Ansluts med USB. En extra USB-sladd kan användas för genomföring till uttaget på tangentbordet (Ingen usb-hubb).

Ultimate eller Professional, och vilken layout?

Varianter:
 • Ultimate är modellen där alla knappar är svarta (utan märkning). Se det som en utmaning att lära dig skriva snabbt utan att titta på tangentbordet!
 • Professional har tydliga tecken på tangenterna.
Layouter:
 • Nordic (Svensk, Norsk, Finsk, Dansk). Eftersom det skiljer så pass lite mellan de nordiska språkens layouter har vi fått en gemensam layout. Se beskrivning här.
 • EU (Europeisk). Finns enbart inom Ultimate och fungerar med samtliga europeiska språk (exempelvis svenska) eftersom tecknen inte är utskrivna på Ultimate.
 • US (Amerikansk). Anpassat för amerikansk engelska. Har 104 tangenter och annorlunda retur-knapp jämfört med de europeiska layouterna som har 105 tangenter.
 • DE (Tysk), UK (Brittisk). Med utskrivna tecken för de språken. I övrigt lika Nordic och EU.
 • Mac? De flesta tangentborden har layout med windows-standard på specialtecknens placeringar. Det finns dock ett par varianter med amerikansk Mac-layout.

Olika känsla och ljud med olika brytare (switchar)

Das Keyboard är konstruerat med kvalitetsbrytare. Mestadels från tyska Cherry.
De finns i olika taktila varianter med olika känsla och ljudet när man trycker ned tangenterna.

 • Cherry MX Blue, "Clicky", som ger en tydlig taktil feedback samt tydligt klickljud.
 • Cherry MX Brown, "Soft Tactile", som är något mjukare att trycka ned och ger ett lite mjukare klickljud.
 • Omron Gamma Zulu, "Fast Soft Tactile", är framtagen för spel och RGB-belysning och har mjukt klickljud.

Das Keyboard har tagit fram en jämförelse mellan de olika brytarna: Mechanical keyboard switch comparison


Tangentborden


Tillbehör

Vi har en hel del tillbehör till tangentbord. Exempelvis olika utbytesknappar, rengöringshjälpmedel och ergonomitillbehör. Se respektive produktsida för information om kompatibilitet med olika tangentbordsmodeller.
Missa inte de schyssta väskorna, i riktigt bra kvalitet, från Das Keyboard.

Bild Benämning Pris
Escape Key (for keyboards with cherry MX switches) Escape Key (for keyboards with cherry MX switches)
Mer information Finns på eget lager, skickas på måndag (om en vecka).
27,09 kr
Key cap puller, tangentbordsverktyg Key cap puller, tangentbordsverktyg
Mer information Finns på eget lager, skickas på måndag (om en vecka).
39,00 kr
WASD key set, Blank, (for keyboards with cherry MX switches) WASD key set, Blank, (for keyboards with cherry MX switches)
Mer information Finns på eget lager, skickas på måndag (om en vecka).
48,81 kr
WASD key set (for keyboards with cherry MX switches) WASD key set (for keyboards with cherry MX switches)
Mer information Finns på eget lager, skickas på måndag (om en vecka).
48,81 kr