Nordic KeyboardsNordic Keyboards

Personuppgiftspolicy för Nordic Keyboards

Kontaktuppgifter till personuppgiftsansvarig

Nordic Keyboards är en webbutik som drivs av Ombetro Handelsbolag, som också är ansvarig för behandlingen av personuppgifter på denna webbplats. Information om hur du kontaktar oss finns under rubriken Kundservice längst ned på webbplatsen.

Uppgifter som samlas in

  • Vid besök på webbplatsen:
    • IP-adress (i syfte att underlätta felsökning och förhindra attacker mot webbplatsen), raderas senast 24 månader efter besöket
    • Statistik om hur webbplatsens navigation och funktioner används (i syfte att förbättra webbplatsen). Information som kan kopplas till dig som individ raderas 26 månader efter ditt senaste besök.
  • Vid beställning samlar vi in de uppgifter som behövs för att slutföra leveransen samt uppfylla lagkrav (såsom bokföringslagen):
    • Kontaktuppgifter (namn, adress, mailadress och telefonnummer)
    • Vilka produkter du vill beställa
    • Betalningsuppgifter (såsom personnummer vid fakturabetalning). Kortnummer hanteras inte i vårt system utan hos vår betalväxel.
    Uppgifter i beställningssystemet raderas tre år efter att beställningen är levererad, under förutsättning att den är till fullo betald. I bokföring kvarstår uppgifter så länge bokföringslagen kräver det.
  • Om du väljer att skapa ett kundkonto (inte nödvändigt för att beställa):
    • Kontaktuppgifter (namn, adress, mailadress, telefonnummer och eventuellt personnummer) i syfte att underlätta hantering av dina beställningar.
    Kundkonto som ej används kommer att tas bort efter tre år.
  • Vid kontakt med vår kundservice
    • Kontaktuppgifter
    • Vad ärendet gäller
    • Eventuellt ordernummer

Underleverantörer som hanterar personuppgifter åt oss

  • Google LLC
    • E-post (inklusive kontakter med kundservice samt fakturor vi skickar)
    • Information om hur du använder webbplatsen (”analytics”)
    Google LLC är ett företag i USA som uppfyller kraven i EU-U.S. Privacy Shield.
  • Postmark
    • E-post (utgående orderbekräftelser och liknande)
    Tjänsten Postmark ägs av Wildbit, LLC i USA och uppfyller kraven i EU-U.S. Privacy Shield.
  • Zendesk, Inc
    • Kundserviceärenden (inkomna via e-post och sociala medier, i förekommande fall även via telefon för uppföljning) och tillhörande kontaktuppgifter.
    Zendesk är ett företag i USA som uppfyller kraven i EU-U.S. Privacy Shield.
  • Unifaun AB
    • Adressuppgifter och övriga uppgifter som krävs för att skapa frakthandlingar och tullhandlingar, samt boka transport hos våra transportörer
    • Unifaun skickar dessa uppgifter vidare till transportören för respektive leverans:
      • PostNord Sverige AB
      • DHL Freight (Sweden) AB
      • DHL Express (Sweden) AB
    Unifaun AB är ett svenskt företag och uppgifterna behandlas i Sverige, men transportörerna kan komma att behandla uppgifter i utlandet, inklusive länder utanför EU, i syfte att utföra transporten samt uppfylla lagkrav.
  • Collector Bank
    • Vid fakturabetalning: kontaktuppgifter, personnummer, beställda produkter

Rättigheter du har gällande dina personuppgifter

  • Rätt till rättelse av felaktiga uppgifter
    Hör av dig till vår kundservice om vad som blivit fel, så åtgärdar vi det.
  • Rätt till radering
    Om du vill ta bort ditt kundkonto eller radera tidigare kundserviceärenden, hör av dig till oss så löser vi det på bästa sätt.
    Uppgifter i beställningssystem och bokföring kan vi inte radera tidigare än vad som framgår ovan, då de krävs för vårt åtagande mot dig (tre års reklamationsrätt) respektive för att uppfylla lagkrav (bokföringslagen).
  • Dataportabilitet - åtkomst till din information
    Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig med detta. Har du ett användarkonto kan du även se dina tidigare beställningar där.

Om du är missnöjd med vår hantering av dina personuppgifter

Ta i första hand kontakt med vår kundservice, så reder vi ut vad som hänt och hur vi kan rätta till det.

Anser du att vi behandlar uppgifter om dig i strid med dataskyddsförordningen kan du även lämna in ett klagomål till Datainspektionen. Läs mer på Datainspektionens webbplats.